|
|
Manadżer Anglia
|
|
|
|
Candidate Profile in Polish
|
|
|
|
|
|
Manadżer
30 lat
Dyrektor Operacyny- zarządzanie zakładem produkującym pizzę (praca 1 rok gdyż wstrzymano produkcję).
• Uczestniczyłem w uruchomieniu nowej inwestycji w Tychach
• Zarządzałem pracą do 140 osób w obszarze całego zakładu produkcyjnego
• Raportowałem bezpośrednio do Dyrektora Generalnego oraz Członków Zarządu w Holandii
• Reprezentowałem firmę na zewnątrz
• Wyznaczałem cele, procedury i standardy w organizacji i współpracowałem z otoczeniem zewnętrznym
w celu optymalizacji działań firmy
• Koordynowałem pracę księgowości, logistyki, HR , działu jakości, produkcji, utrzymania ruchu, BHP oraz sprzedaży
• Uczestniczyłem w komisjach, naradach i konferencjach związanych ze sprawami jakości wyrobów
• Realizowałem zlecenia produkcyjne wraz z planem produkcyjnym
• Uczestniczyłem w organizacji transportu surowców, opakowań , wyrobów gotowych zgodnie z systemem HACCP i BRC
• Nadzorowałem i oceniałem skuteczność funkcjonowania systemu FSMS/HACCP z zakładzie
• Planowałem procesy produkcyjne i logistyczne w celu zapewnienia ciągłości procesu produkcji
• Monitorowałem w firmie główne wskaźniki produkcyjne KPI’s oraz efektywność wykorzystania pracy maszyn poprzez analizę Całkowitej Efektywności Sprzętu (OEE)
• Wdrażałem w zakładzie system TPM (Total Productive Maintenance) oraz Lean Manufacturing
• Realizowałem założony poziom serwisu dla Klientów (SLA)
• Współpracowałem z dostawcami oraz kluczowymi klientami oraz rozwijałem kontakty handlowe na rynku polskim (LIDL POLSKA, POLOMARKET itp.) i zagranicznym ( LIDL Słowacja, Czechy, Węgry, Bułgaria , Anglia itp. –B2B)
• Uczestniczyłem w negocjacjach handlowych
• Współuczestniczyłem w planowaniu budżetu, prognozy finansowej oraz przeprowadzałem kalkulację kosztów
• Przeprowadzałem analizę finansową przedsiębiorstwa
• Prowadziłem razem z działem HR rekrutację pracowników na kluczowe stanowiska w firmie
• Współpracowałem z zewnętrznymi organami kontrolnymi PIP,UDT, WIOŚ, GUNB, Sanepid.
FRITO LAY-Kierownik Obszaru (2lata)
Zarządzałem pracą do 115 osób w obszarze produkcji i pakowania przy produkcji chrupek (15 ton chrupki /zmianę, 13 ton chipsy/zmianę)
• Uczestniczyłem w projekcie „SYRIUSZ”- uruchomieniu drugiego zakładu produkcyjnego produkcji słonych przekąsek w Tomaszowie Mazowieckim
• Nadzorowałem proces technologiczny oraz mycie linii produkcyjnej zgodnie z obowiązującymi standardami jakości HACCP, CRP, AIB, ISO 9001,GHP, GMP itp.
• Nadzorowałem planowanie i organizację pracy podległego zespołu
• Zapewniałem płynność dostarczania surowców i materiałów do produkcji
• Współpracowałem ze służbami technicznymi oraz firmami zewnętrznymi w celach zabezpieczenia niezbędnych materiałów i narzędzi i części zamiennych do pracy podległego działu
• Współpracowałem z działami: UtrzymaniaRuchu, Wsparcia produkcji, Jakości, HR, Administracji, MWG, MSIO, BHP, PPOŻ, Marketingu i Planowania produkcji w celu zapewnienia ciągłości pracy zakładu oraz zapewnienia obowiązujących standardów
• Monitorowałem występowanie oraz nadzorowałem usuwanie usterek
• Regularnie prowadziłem szkolenia z budowania świadomości oraz podnoszenia kwalifikacji podległego zespołu
• Prowadziłem z działem HR rekrutację oraz rotację pracowników zewnętrznych, współpracujących z Pepsico
• Prowadziłem dokumentację procesu produkcyjnego, awarie, główny harmonogram mycia, rozliczanie surowców, materiałów itp.
• Realizowałem RMS- Risk Management Standard, programu poprawy bezpieczeństwa (ERP- Employee Risk Protection) oraz PDR (Performance Development Review)
• Dzięki uzyskanemu certyfikatowi ( 17.02.2009r.) uczestniczyłem wraz z zespołem we wdrażaniu systemu ISO 14001 oraz byłem audytorem wewnętrznym na zakładzie
• Dzieki nadzorowanemu i pilotowanemu przeze mnie projektowi analizy dostawców , udało mi się wygenerować oszczędności surowcowe
• Dzięki wprowadzeniu modyfikacji w systemie zarządzania przerwami w pracy oraz wprowadzeniu dystrybutorów wody bliżej miejsca pracy poprawiłem organizację pracy
• Uczestniczyłem w szkoleniu Front Line Manager Academy w Krakowie przez okres 1 tygodnia dzięki któremu wykorzystywałem w praktyce wprowadzenie zmian, Lean Manufacturing, metody oceny pracowników, Ishikava, SMED itp.
• Uczestniczyłem w szkoleniu w zakładzie Frito Lay ( Turcja-2 tygodnie) podczas którego zapoznałem się z nową linią produkcyjną Clextral, która została uruchomiona w nowym zakładzie produkcyjnym Frito Lay
ZM Nysław-GRUPa AJPI, Kierownik wydziału , specjalista ds. sprzedaży i technologii, technolog
• Zarządzałem działem półproduktów garmażeryjnych (ok.20 osób)
• Rozliczałem, planowałem oraz realizowałem plan produkcyjny
• Współpracowałęm z działami produkcyjnymi ( rozbiór wieprzowiny, wołowiny, drób)
• Przeprowadzałem próby technologiczne wędlin oraz półproduktów garmażeryjnych
• Zwiększyłem sprzedaż półproduktów garmażeryjnych (ok. 30%) poprzez wprowadzenie ich na rynek polski oraz zagraniczny
• Wprowadziłem do produkcji liczne nowe receptury technologiczne oraz zmodyfikowałem kilka istniejących co pozwoliło na zwiększenie asortymentu produktowego. Dzięki nowej recepturze zwiększyłem wydajność gotowego produktu (polędwicy sopockiej o 60%)
• Optymalizowałem produkcję ( Lean Manufacturing ) oraz koordynowałem proces technologiczny
• Stworzyłem unikalną kompozycję przypraw (autorską), która obecnie jest sprzedawana na rynku Polskim
• Koordynowałem od strony logistycznej organizację transportów do: Anglii ,Austrii, Holandii, Niemiec, Węgry, Czechy, Łotwa, Litwa, Estonia, ( 25ton/tydzień)
• Nawiązywałem nowe kontakty handlowe na rynku polskim i zagranicznym
• Utrzymywałem relacje biznesowe z pozyskanymi klientami oraz negocjowałem ceny
• Współpracowałem z siecią TESCO, koordynując dostawę do klienta w całym łańcuchu logistycznym oraz negocjowałem warunki umów
|
Preferowane miejsce pracy:
Anglia
|
Numer klienta: 3781 |
Wiek: 30
Płeć: Mężczyzna
Inne stanowisko pracy:
Preferowany rodzaj pracy: Praca umysłowa
Preferowany stanowisko pracy: Manadżer
Czy zainteresowany pracą w Polsce: Tak
Znajomość języka angielskiego: 4 - Upper-intermediate
Prawo jazdy: B
Licencja na wózki widłowe: Nie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TYPE AND NUMBER OF POLISH WORKERS REGISTERED
|
|