Anglia
Szkocja
Irlandia Pn.
Walia
Irlandia
Norwegia
Holandia
--------------
Wszystkie kraje











































































Praca za granic
(strona g wna)


Praca w Anglii


Praca w Szwecji


Praca w Niemczech


Praca w Norwegii


Praca w Holandii


Praca w Irlandii


Praca w Danii


Praca w Polsce


Praca w Finlandii


Praca we Francji


Praca w Hiszpanii


Praca we W oszech


Praca w Belgii

Google+
Znajdziesz nas w Google+

For Employers:

Polish Recruitment Agency

Polish Workers

Workers
From Poland


Jobs in N. Ireland
Jobs in Scotland
Jobs in Wales

Dla pracownik w:

Praca
fizyczna


Praca
w hotelach


Praca
umys owa


Praca
w opiece


Praca
sezonowa


Mapa
serwisu


Hotelarstwo i Gastronomia

Pracownicy fizyczni

Pracownicy Umys owi

Medycyna i Opieka

Pracownicy Sezonowi

Manadżer Anglia

Candidate Profile in Polish
 
Manadżer 
30 lat
Dyrektor Operacyny- zarządzanie zakładem produkującym pizzę (praca 1 rok gdyż wstrzymano produkcję). • Uczestniczyłem w uruchomieniu nowej inwestycji w Tychach • Zarządzałem pracą do 140 osób w obszarze całego zakładu produkcyjnego • Raportowałem bezpośrednio do Dyrektora Generalnego oraz Członków Zarządu w Holandii • Reprezentowałem firmę na zewnątrz • Wyznaczałem cele, procedury i standardy w organizacji i współpracowałem z otoczeniem zewnętrznym w celu optymalizacji działań firmy • Koordynowałem pracę księgowości, logistyki, HR , działu jakości, produkcji, utrzymania ruchu, BHP oraz sprzedaży • Uczestniczyłem w komisjach, naradach i konferencjach związanych ze sprawami jakości wyrobów • Realizowałem zlecenia produkcyjne wraz z planem produkcyjnym • Uczestniczyłem w organizacji transportu surowców, opakowań , wyrobów gotowych zgodnie z systemem HACCP i BRC • Nadzorowałem i oceniałem skuteczność funkcjonowania systemu FSMS/HACCP z zakładzie • Planowałem procesy produkcyjne i logistyczne w celu zapewnienia ciągłości procesu produkcji • Monitorowałem w firmie główne wskaźniki produkcyjne KPI’s oraz efektywność wykorzystania pracy maszyn poprzez analizę Całkowitej Efektywności Sprzętu (OEE) • Wdrażałem w zakładzie system TPM (Total Productive Maintenance) oraz Lean Manufacturing • Realizowałem założony poziom serwisu dla Klientów (SLA) • Współpracowałem z dostawcami oraz kluczowymi klientami oraz rozwijałem kontakty handlowe na rynku polskim (LIDL POLSKA, POLOMARKET itp.) i zagranicznym ( LIDL Słowacja, Czechy, Węgry, Bułgaria , Anglia itp. –B2B) • Uczestniczyłem w negocjacjach handlowych • Współuczestniczyłem w planowaniu budżetu, prognozy finansowej oraz przeprowadzałem kalkulację kosztów • Przeprowadzałem analizę finansową przedsiębiorstwa • Prowadziłem razem z działem HR rekrutację pracowników na kluczowe stanowiska w firmie • Współpracowałem z zewnętrznymi organami kontrolnymi PIP,UDT, WIOŚ, GUNB, Sanepid. FRITO LAY-Kierownik Obszaru (2lata) Zarządzałem pracą do 115 osób w obszarze produkcji i pakowania przy produkcji chrupek (15 ton chrupki /zmianę, 13 ton chipsy/zmianę) • Uczestniczyłem w projekcie „SYRIUSZ”- uruchomieniu drugiego zakładu produkcyjnego produkcji słonych przekąsek w Tomaszowie Mazowieckim • Nadzorowałem proces technologiczny oraz mycie linii produkcyjnej zgodnie z obowiązującymi standardami jakości HACCP, CRP, AIB, ISO 9001,GHP, GMP itp. • Nadzorowałem planowanie i organizację pracy podległego zespołu • Zapewniałem płynność dostarczania surowców i materiałów do produkcji • Współpracowałem ze służbami technicznymi oraz firmami zewnętrznymi w celach zabezpieczenia niezbędnych materiałów i narzędzi i części zamiennych do pracy podległego działu • Współpracowałem z działami: UtrzymaniaRuchu, Wsparcia produkcji, Jakości, HR, Administracji, MWG, MSIO, BHP, PPOŻ, Marketingu i Planowania produkcji w celu zapewnienia ciągłości pracy zakładu oraz zapewnienia obowiązujących standardów • Monitorowałem występowanie oraz nadzorowałem usuwanie usterek • Regularnie prowadziłem szkolenia z budowania świadomości oraz podnoszenia kwalifikacji podległego zespołu • Prowadziłem z działem HR rekrutację oraz rotację pracowników zewnętrznych, współpracujących z Pepsico • Prowadziłem dokumentację procesu produkcyjnego, awarie, główny harmonogram mycia, rozliczanie surowców, materiałów itp. • Realizowałem RMS- Risk Management Standard, programu poprawy bezpieczeństwa (ERP- Employee Risk Protection) oraz PDR (Performance Development Review) • Dzięki uzyskanemu certyfikatowi ( 17.02.2009r.) uczestniczyłem wraz z zespołem we wdrażaniu systemu ISO 14001 oraz byłem audytorem wewnętrznym na zakładzie • Dzieki nadzorowanemu i pilotowanemu przeze mnie projektowi analizy dostawców , udało mi się wygenerować oszczędności surowcowe • Dzięki wprowadzeniu modyfikacji w systemie zarządzania przerwami w pracy oraz wprowadzeniu dystrybutorów wody bliżej miejsca pracy poprawiłem organizację pracy • Uczestniczyłem w szkoleniu Front Line Manager Academy w Krakowie przez okres 1 tygodnia dzięki któremu wykorzystywałem w praktyce wprowadzenie zmian, Lean Manufacturing, metody oceny pracowników, Ishikava, SMED itp. • Uczestniczyłem w szkoleniu w zakładzie Frito Lay ( Turcja-2 tygodnie) podczas którego zapoznałem się z nową linią produkcyjną Clextral, która została uruchomiona w nowym zakładzie produkcyjnym Frito Lay ZM Nysław-GRUPa AJPI, Kierownik wydziału , specjalista ds. sprzedaży i technologii, technolog • Zarządzałem działem półproduktów garmażeryjnych (ok.20 osób) • Rozliczałem, planowałem oraz realizowałem plan produkcyjny • Współpracowałęm z działami produkcyjnymi ( rozbiór wieprzowiny, wołowiny, drób) • Przeprowadzałem próby technologiczne wędlin oraz półproduktów garmażeryjnych • Zwiększyłem sprzedaż półproduktów garmażeryjnych (ok. 30%) poprzez wprowadzenie ich na rynek polski oraz zagraniczny • Wprowadziłem do produkcji liczne nowe receptury technologiczne oraz zmodyfikowałem kilka istniejących co pozwoliło na zwiększenie asortymentu produktowego. Dzięki nowej recepturze zwiększyłem wydajność gotowego produktu (polędwicy sopockiej o 60%) • Optymalizowałem produkcję ( Lean Manufacturing ) oraz koordynowałem proces technologiczny • Stworzyłem unikalną kompozycję przypraw (autorską), która obecnie jest sprzedawana na rynku Polskim • Koordynowałem od strony logistycznej organizację transportów do: Anglii ,Austrii, Holandii, Niemiec, Węgry, Czechy, Łotwa, Litwa, Estonia, ( 25ton/tydzień) • Nawiązywałem nowe kontakty handlowe na rynku polskim i zagranicznym • Utrzymywałem relacje biznesowe z pozyskanymi klientami oraz negocjowałem ceny • Współpracowałem z siecią TESCO, koordynując dostawę do klienta w całym łańcuchu logistycznym oraz negocjowałem warunki umów


Preferowane miejsce pracy: Anglia  
Numer klienta: 3781
Wiek: 30
Płeć: Mężczyzna
Inne stanowisko pracy:
Preferowany rodzaj pracy: Praca umysłowa
Preferowany stanowisko pracy: Manadżer
Czy zainteresowany pracą w Polsce: Tak
Znajomość języka angielskiego: 4 - Upper-intermediate
Prawo jazdy: B
Licencja na wózki widłowe: Nie

AKTUALNE OFERTY PRACY




Powrót
     

TYPE AND NUMBER OF POLISH WORKERS REGISTERED