|
Kucharz
32 lat
Posiadam duże doświadczenie w branży gastronomicznej. Po skończonej szkole średniej o profilu Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego od ponad 10 lat pracuję w tym sektorze usług.
Aktualnie pracuję na stanowisku Kucharz w restauracji hotelowej a'la carte w Diune Hotel*****
Głównymi moimi obowiązkami jest przyrządzanie dań autorskich szefa kuchni zgodnie z recepturą. Cechy szczególne menu to sezonowość, produkt regionalny, świeżość, powrót do tradycji.
Przez ponad 9 lat pracowałem w Restauracji nadmorskiej w Kołobrzegu z niewielką przerwą w tym okresie na prowadzenie własnej działalności gospodarczej. Jednakże i wtedy świadczyłem usługi na rzecz tegoż pracodawcy.
Przez ponad 3 lata obejmowałem tam stanowisko Kucharza. Do moich obowiązków należało
- konstruowanie karty menu
- czynności związane z gospodarką magazynową lokalu
- kontakty handlowe z przedstawicielami dostawców
- układanie sezonowego menu
- prowadzenie pełnej dokumentacji związanej z HACCP
- nadzorowanie prac młodszych kucharzy, pomocy kuchennych oraz kelnerów
- prace porządkowe w kuchni
Główną specjalnością kuchni były potrawy związane z regionem nadmorskim czyli ryby. Ale bogata oferta restauracji pozwoliła mi poznać bardzo wiele potraw i sposobów ich przyrządzania. Poznać i stosować w praktyce techniki kulinarne typu sous vide czy confit.
Ważnym elementem w kuchni były produkty produkcji własnej. Przede wszystkim tradycyjne lody i desery na ich bazie.
Wykonywałem również czynności koordynatora zespołu pracowników restauracji i pełniłem funkcję menadżera restauracji. W tym czasie do moich obowiązków należało między innymi:
-rekrutacja oraz szkolenie nowego personelu
- prowadzenie działań marketingowych na rzecz restauracji
- nadzór nad personelem restauracji
- kontakty z gośćmi restauracji
- promocja lokalu
Pracowałem jako barman, kelner., barista.
Posiadam ukończony kurs barmański pierwszego stopnia.
Uczestniczyłem również w Cykl szkoleń w ramach projektu pt. „Forum Rozwoju Zaawansowanych Kompetencji Managerskich”
Tematy Szkoleń:
Zarządzanie Zespołami, Zarządzanie Pracą, Zarządzanie Zmianą w Firmie, Zarządzanie Projektami, Profesjonalny Proces Rekrutacji.
|
Preferowane miejsce pracy:
Anglia
|
Numer klienta: 43164 |
Wiek: 32
Płeć: Mężczyzna
Inne stanowisko pracy:
Preferowany rodzaj pracy: Hotelarstwo i gastronomia
Preferowany stanowisko pracy: Kucharz
Czy zainteresowany pracą w Polsce: Nie
Znajomość języka angielskiego: 2 - Pre-intermediate
Prawo jazdy: B
Licencja na wózki widłowe: Nie
|
|
|
|
|