|
|
Szef kuchni Francja
(OFERTA NR 750)
|
|
|
|
OPIS
Praca dla szefa kuchni we Francji, w kurorcie narciarskim Val d'Isere. Do obowiązków należeć będzie zarządzanie wszystkimi obszarami kuchni hotelowej, która obsługuje do 75 klientów dziennie - śniadania, podwieczorki i 3-daniowe kolacje - zgodnie z ustalonym planem menu i wszelkimi specjalnymi wymaganiami dietetycznymi lub prośbami klientów. Zarządzanie zespołem kuchennym, gotowanie, sprzątanie i zapewnienie obsługi klienta na najwyższym poziomie.
• Przygotowanie kuchni przed rozpoczęciem sezonu narciarskiego, kuchnia musi być w pełni gotowa przed przybyciem pierwszych gości.
• Praca przez 6 dni w tygodniu, w tym jeden dzień w hotelu (wg grafiku).
• Motywowanie i zarządzanie zespołem kuchennym, zapewnienie wystarczającej liczby personelu przez cały czas, osiąganie maksymalnej wydajności i minimalizowanie rotacji personelu.
• Monitorowanie jakości jedzenia, czystości i usług świadczonych w hotelu, zgodnie ze standardami obowiązującymi w firmie.
• Zapewnienie klientom śniadania, podwieczorku i 3-daniowej kolacji (kanapki, 2 opcje przystawek i deseru, mięsne i wegetariańskie dania główne) zgodnie z planem menu i wszelkimi specjalnymi wymaganiami dietetycznymi lub prośbami gości.
• Utrzymanie i monitorowanie czystości kuchni, aby była zgodna z lokalnymi normami dotyczącymi higieny, bezpieczeństwa i higieny pracy. Przeprowadzenie dokładnego sprzątania na początku, w środku i na końcu sezonu.
• Prawidłowe przechowywanie i przygotowanie żywności zgodnie z przepisami oraz minimalizowanie strat.
• Realizacja wszystkich wymaganych formalności schroniska, w tym formularzy higieny w kuchni (do uzupełniania codziennie), cotygodniowych raportów, kwestionariuszy, rachunków i sprawozdań z przekazania na koniec sezonu.
• Monitorowanie wyników finansowych kuchni, aby działała ona w ramach przydzielonego budżetu.
• Koordynacja i odpowiedzialność za wszystkie materiały kuchenne, włącznie z zamawianiem (odbywa się to razem z kierownikiem hotelu), inwentaryzacją i współpracą z dostawcami, dla zapewnienia sprawnej pracy kuchni.
• Odpowiedzialność za cały sprzęt kuchenny, zapewnienie jego właściwego użytkowania oraz bezpiecznego środowiska pracy.
• Kontakt z kierownikiem hotelu w celu otrzymywania wszystkich istotnych informacji dotyczących przylotów gości i wszelkich specjalnych wymagań dietetycznych.
• Dostępność w dniach przyjazdu gości od śniadania do przybycia ostatnich gości.
• Zamknięcie operacji kuchennych pod koniec sezonu, poprawne rozliczenie i przekazanie Menedżerowi Hotelu.
• Gotowość do zastępstwa na innym stanowisku w przypadku czyjejś choroby / urazu.
• Wykonywanie innych obowiązków, które mogą być wymagane od czasu do czasu. Obejmuje to informacje dla celów marketingowych, takich jak media społecznościowe.
|
WARUNKI
|
|
Stanowisko: |
Szef kuchni
|
|
Kraj: |
Francja, Val d'Isere |
|
Nr oferty: |
750 |
Długość kontraktu:
|
5,5 miesiąca (do 30 kwietnia 2019)
|
|
Wynagrodzenie brutto:
|
23€ za godzinę, wynagrodzenie płatne miesięcznie
|
|
Tygodniowy czas pracy:
|
Średnio 30 tygodniowo.
|
|
Zakwaterowanie:
|
Zakwaterowanie na miejscu w Val d’Isere, własny pokój we wspólnym apartamencie oraz 3 posiłki dziennie wliczone w cenę - koszt 900€/miesiąc.
|
|
Wyżywienie:
|
Zapewnione przez pracodawcę w cenie zakwaterowania.
|
|
Rozpoczęcie pracy:
|
OFERTA ZAMKNIĘTA
|
|
Informacje dodatkowe:
|
brak danych
|
|
WYMAGANIA
|
Doświadczenie zawodowe:
|
Wymagane co najmniej 2-letnie doświadczenie w profesjonalnym gotowaniu w restauracji lub hotelu.
Wymagania konieczne:
Bogate doświadczenie kulinarne, catering dla dużej liczby osób
Doskonała obsługa klienta i umiejętności interpersonalne
Doświadczenie w zarządzaniu personelem
Umiejętność pracy pod presją
Wysoka motywacja własna i zdolność do motywowania innych
Umiejętność pracy z własnej inicjatywy
Umiejętność pracy w zespole
Doskonałe umiejętności organizacyjne
Elastyczne podejście praktyczne i proaktywne
Wymagania mile widziane:
Uznane kwalifikacje kulinarne / cateringowe
Doświadczenie pracy w kurorcie narciarskim
Doświadczenie w bezpośredniej obsłudze klienta
Komunikatywna znajomość francuskiego / niemieckiego
Doświadczenie życia i pracy za granicą
Prawo jazdy bez punktów karnych
|
|
Wykształcenie:
|
Nie wymagane.
|
|
Język:
|
Wymagana komunikatywna znajomość języka angielskiego.
|
|
Wymagania dodatkowe:
|
Pasja do pracy.
|
|
|
Niestety, ale powyższa oferta pracy jest już zamknięta.
Sprawdź pozostałe oferty w kategorii
PRACA DLA KUCHARZY
i złóż sowoją apliację
PRACA DLA KUCHARZY
|
|
|
|
|
|