|
|
Szef kuchni (head chef) Irlandia Północna
(OFERTA NR 466)
|
|
|
|
OPIS
Praca na stanowisku szefa kuchni w restauracji hotelowej w Ballycastle, Irlandii Północnej. Oferta skierowana jest do szefów kuchni aktualnie pracujących w 3 lub 4-gwiazdkowym hotelu, lub w ruchliwej restauracji typu Bistro.
Guests would eat a set menu of starter – main course – dessert which is prepared and cooked using the ‘cook-chill’ system and re heated in the Rationale ovens with everything served on the plate as opposed to silver service OR buffet service. In the main summer months from May through to September we would serve on average of 300 main meals each evening between the Bistro and Restaurant, plus 100 breakfasts, 200 lunches and various snacks in the coffee shop. In Winter months (November to February) this would drop to an average of 35 breakfasts, 40 lunches and 60 dinners per day with most business at the weekends.
Godziny pracy to przeważanie 5 dni w tygodniu + 2 dni wolnego. Ilość godzin i dni może ulec zmianie w sezonie, wówczas praca może być odbywać się w systemie 6 dni w tygodniu i 1 dzień wolny. Gwarantowany. Płatny urlop płatny 25 dni w roku. Atrakcyjne wynagrodzenie w przedziale £30 000 - £35 000 w zależności od doświadczenia.
Pracodawca oferuje szeroki wybór tradycyjnych dań kuchni lokalnej oraz tradycyjnych, popularnych na całej Irlandii, w podobnych restauracjach i bistro (steki, hamburgery, grillowany kurczak, sałatki, fish&chips), jak również sezonowe owoce morza oraz dania mięsne. Hotel organizuje wesela i wieczory taneczne (średnia liczba osób 150 - jednak niektóre wydarzenia gromadzą nawet 300 gości na kolacji).
Zakwaterowanie zapewnione przez pracodawcę (2-pokojowy apartament - koszt £375/miesięcznie, pokój dwuosobowy w domu kosztuje średnio £280/miesięcznie). Możliwość uzyskania pracy dla partnera/partnerki (szczegóły omawiane są podczas rozmów kwalifikacyjnych).
Wymagania:
- 2/3 lata doświadczenia pracy jako Head Chef (szef kuchni) lub 5/6 lat doświadczenia jako Sous Chef, ogólne doświadczenie w codziennej pracy na kuchni,
- doświadczenie w składaniu zamówień na żywność, współpraca z firmami spożywczymi,
- umiejętność zarządzanie personelem, rekrutacji kucharzy,
- doskonałe umiejętności kucharskie,
- doskonałe umiejętności komunikacyjne,
- skuteczne zarządzanie zapasami,
- doskonałe umiejętności organizacyjne,
- dobra znajomość nowoczesnych potraw sezonowych,
- znajomość zasad higieny i BHP,
- umiejętność sporządzania menu,
- gotowość do pracy w rożnych godzinach.
|
WARUNKI
|
|
Stanowisko: |
Szef kuchni (head chef)
|
|
Kraj: |
Irlandia Północna, Ballycastle |
|
Nr oferty: |
466 |
Długość kontraktu:
|
Kontrakt długoterminowy.
|
|
Wynagrodzenie brutto:
|
£30 000/rok - £35 000/rok
|
|
Tygodniowy czas pracy:
|
Praca na pełny etat.
|
|
Zakwaterowanie:
|
Zapewnione przez pracodawcę (2-pokojowy apartament - koszt £375/miesięcznie, pokój dwuosobowy w domu kosztuje średnio £280/miesięcznie).
|
|
Wyżywienie:
|
Zapewnione i opłacone przez pracodawcę!
|
|
Rozpoczęcie pracy:
|
OFERTA ZAMKNIĘTA
|
|
Informacje dodatkowe:
|
brak danych
|
|
WYMAGANIA
|
Doświadczenie zawodowe:
|
Podstawowy wymóg to 2/3 lata doświadczenia pracy jako Head Chef (szef kuchni) lub 5/6 lat doświadczenia jako Sous Chef
|
|
Wykształcenie:
|
Nie wymagane.
|
|
Język:
|
Język angielski przynajmniej na poziomie komunikatywnym w mowie i piśmie.
|
|
Wymagania dodatkowe:
|
Wymienione w ofercie.
|
|
|
Niestety, ale powyższa oferta pracy jest już zamknięta.
Sprawdź pozostałe oferty w kategorii
HOTELARSTWO I GASTRONOMIA
i złóż sowoją apliację
HOTELARSTWO I GASTRONOMIA
|
|
|
|
|
|